04.05.2019 Лени Кравиц идва за концерт в София догодина

Лени Кравиц

Световноизвестният американски рок музикант Лени Кравиц ще изнесе концерт в България догодина. Това съобщиха организаторите от “София мюзик ентерпраисис” и Live Nation.

Изявата му в София, насрочена за 4 май в зала “Арена Армеец” от 20:00 часа, е част от започналото тази година световно турне. С него музикантът представя 11-ия си студиен албум – Raise Vibration, в който – с подкрепата на дългогодишния си приятел и сътрудник китаристът Крейг Рос – Кравиц сам продуцира и изпълнява всичко – от китара, бас, барабани и пиано до бонго, камбанки, клавишни инструменти и синтезатори, ситар, калимба и др.

Билетите  са на цени от 60 до 140 лв. и могат да бъдат купени в мрежата на Ивентим.

Това ще е втори концерт на Лени Кравиц в България. Тогава подгряваща група беше “Остава”. Засега организаторите не съобщават кой ще излезе на сцената преди американския музикант този път.

Лени Кравиц, чиято кариера продължава вече над 25 години, е определян като един от най-успешните съвременни музиканти. Вдъхновен от соул, рок и фънк звученето на 60-те и 70-те години, музикантът, композитор и продуцент е носител на 4 поредни награди награди “Грами”, и поставя рекорд за най-много спечелени награди в категория “Най-добро мъжко вокално рок изпълнение”, припомнят организаторите на концерта.

От издаването на първия му албум през 1989 г. до днес музикантът има над 40 млн. продажби по целия свят.

Схема на залата за концерта на Лени Кравиц :

Подобни публикации

Leave a Comment